Speelronde 17 van de vierde klasse G is ons eerste elftal zondag erg gunstig gezind geweest. WODAN 1 had zelf weinig te duchten van Essche Boys (1-4 winst) en doordat koploper EMK zich verslikte in Boxtel (2-0) en Stiphout Vooruit in eigen huis met 0-2 onderuit ging tegen Acht, werd SBC de nieuwe koploper van 4G.
Op het eigen kunstgras legde de ploeg uit Son en Breugel ELI met 6-0 het zwijgen op en met één wedstrijd meer gespeeld hebben de oranje-zwarten nu één punt meer dan EMK en twee meer dan onze hoofdmacht. Stiphout Vooruit staat met drie punten minder dan SBC op de vierde plek.

Op een redelijk bespeelbaar natuurgrasveld in Esch liet ons eerste elftal zondag lang spanning staan op de wedstrijd tegen Essche Boys. Pas tien minuten voor tijd wist WODAN de nummer voorlaatst definitief van zich af te schudden.
Nadat Jari Lodewijks halverwege de eerste helft de score had geopend en Giel Hellegers de voorsprong met een mooie kopgoal had verdubbeld, kwam de aansluitingstreffer van de thuisploeg kort voor rust uit de lucht vallen.
Na de pauze (1-2) hield de ploeg van Abdul Nassoh het hoofd echter koel en het bleef met verzorgd voetbal proberen de tegenstander kapot te spelen. Die aanpak leidde tot een aantal honderd procent kansen, maar pas in de slotfase wist WODAN de beslissende bres te slaan. Giel Hellegers zorgde na een assist van de ingevallen Roel van Deventer met een mooie zweefduik voor 1-3, kort daarna werkte een Essche verdediger de bal in eigen doel; 1-4.
In ons eerste elftal ontbrak zondag centrale verdediger Danny Renders. Hij bleef met liesklachten aan de kant. Behalve voor Roel van Deventer waren er na rust nog invalbeurten voor Ngozi Okunde en A1-verdediger Arne Hoekstra. Tim van Gils bleef als reservekeeper op de bank.
WODAN 1 zet de competitie volgende week voort tegen Bavos. De ploeg uit Bakel was eind oktober verantwoordelijk voor de eerste seizoensnederlaag van ons eerste elftal; 3-2.