“Gefeliciteerd jongen. Ik heb van je genoten vanmiddag.” Dat waren de woorden die Boskant-trainer Mayk van Driel zondagmiddag vol bewondering sprak aan het adres van Oussama Ait Lahcen.
De aan het einde van dit seizoen naar PSV.av vertrekkende smaakmaker van onze hoofdmacht had de ploeg van Van Driel dan ook flink pijn gedaan.

Oussama Ait Lahcen tekent voor de 3-0 in het duel met Boskant.

Oussama maakte zelf op weergaloze wijze de 3-0, maar belangrijker was nog dat de middenvelder volkomen ongrijpbaar bleek voor de gasten uit Boskant. Die wonnen op eigen gras nog met 2-0, zondagmiddag hadden ze weinig tot niets in te brengen en lagen ze al na één helft uitgeteld op hun rug.

Jari Lodewijks heeft de score geopend en ontvangt de felicitaties van Arjan Antonis.

In de eerste helft bracht de formatie van Abdul Nassoh de handen dan ook regelmatig op elkaar met flitsende combinaties en strak verdedigen. Goals van Jari Lodewijks, de eveneens uitblinkende Niels Reijnders en de 3-0 van Oussama Ait Lahcen waren slechts een bescheiden afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

Op aangeven van Ngozi Okunde (11), zelf maker van de 4-1, heeft Niels Reijnders de 2-0 van zijn pantoffel laten vertrekken.

Het zei in dat opzicht voldoende dat dezelfde Boskant-trainer zijn spelers in de rust voorhield vooral toch maar ‘te blijven doen alsof ze nog ergens geloofden’. Zó groot was de overheersing in het eerste bedrijf dus geweest.
Na rust deed WODAN 1 het echter rustig aan. Het spel werd wat slordiger, de dominantie minder en via Roy van der Linden deed Boskant nog even wat terug. Maar toen WODAN weer aanzette, Oussama de regie weer wat nadrukkelijker opeiste en de spitsen regelmatig kansrijk voor de Boskantse keeper parkeerde, schudde WODAN zijn tegenstander definitief van zich af.
Eerst hield Ngozi Okunde het koppie erbij om de 4-1 te maken, even later beloonde Arjan Antonis zijn onverzettelijkheid eindelijk door met een bekeken lobje het slotakkoord te verzorgen; 5-1.

Arjan Antonis beloont zijn ‘nooit opgeven’ met een uitgekiend lobje over doelman Staals van Boskant heen; 5-1.

De kampioenszondag van PSV werd voor WODAN 1 extra aangenaam doordat de twee voornaamste concurrenten in de fout gingen. De belangrijkste misstap beging SBC. De nummer 2 van de ranglijst verslikte zich bij Mariahout, waar het met 1-0 onderuit ging. EMK kwam op eigen veld niet verder dan 1-1 tegen ELI.
WODAN 1 gaat in 4G nu op kop met zes punten voorsprong op SBC en zeven op EMK. Komende zondag staat voor WODAN 1 opnieuw een thuiswedstrijd genoteerd. Dan zijn de buren van v.v. Acht te gast aan de Atletieklaan.

Bart Franken maakt het een middenvelder van Boskant lastig. Ngozi Okunde komt assistentie verlenen, op de achtergrond kijkt Sam Zoetmulder toe.