Hoewel er een uitgelezen mogelijk voor was, slaagde ons eerste elftal er zondag niet in wat verder afstand te nemen van de staart van de derde klasse D. Het kelderduel met hekkensluiter Spoordonkse Boys eindigde zoals dat was begonnen (0-0) en leverde dus niet de zo vurig gehoopte en dringend gewenste eerste overwinning van het seizoen op.

De wedstrijd tussen Spoordonkse Boys en WODAN leverde een wedstrijd op die van een rechtstreekse confrontatie tussen de nummers laatst en voorlaatst van 3D kon worden verwacht.
Voor de ogen van vrijwel ‘heel’ voetbalminnend Spoordonk speelde zich een gevecht af waarin ‘niet verliezen’ voorop stond, de fouten talrijk en de hoogtepunten schaars waren.

Penalty

De allergrootste kans was voor onze hoofdmacht, die na een klein kwartier een penalty kreeg nadat Gregor Buenen in de zestienmeter onderuit was gehaald. Mo Oukadi wist het buitenkansje vanaf elf meter echter niet te verzilveren.
Ook na rust hielden beide ploegen elkaar op alle fronten in evenwicht. Hoewel WODAN 1 een licht overwicht had, deed zich aan beide kanten slechts één noemenswaardig kansje voor.

Compliment

Voor WODAN schoot de voor Ngozi Okunde ingevallen Romano Schalks net over. Onze A1-doelman Tim van Gils oogstte een compliment, ondermeer voor de wijze waarop hij de bal uit de linker benedenhoek wist te tikken en daarmee een onverdiende nederlaag op het nippertje wist te voorkomen.

Tom van de Pol (midden) en aanvoerder Sam Zoetmulder (links) kijken toe hoe een speler van Spoordonkse Boys aanlegt voor een doelpoging. De niet zichtbare doelman Tim van Gils zal de bal uit de benedenhoek tikken en de 1-0 ermee voorkomen.

Danny Renders maakte na een schorsing van 6 wedstrijden zijn eerste minuten in de hoofdmacht waarin nog altijd een groot aantal vermeende basiskrachten ontbraken.

Danny Renders maakte zijn eerste minuten in WODAN 1. Hij meldde zich meteen een aantal keren voor kopgevaar bij hoekschoppen en vrije trappen.

De broers Bart en Niels Reijnders reisden het team samen in de auto achterna, middenvelder Edwin Sanders keek toe hoe A1-jonkie Mo Bounaj hem (en de donderdag ook al geblesseerd geraakte Max Nijst) naar tevredenheid verving.

A1-jongeling Mo Bounaj is een handenbindertje voor de defensie van Spoordonkse Boys.

Beide voormalige eerste keepers (Deniz Kalender en Wilko Takens) stonden in burgerkledij aan de kant, terwijl A2-keeper Thijs Heeren de bank warm hield. Voor de geblesseerde spits Arjan Antonis werd ‘aanspeelpunt’ Roel van Deventer opgesteld.

Mo Oukadi verdwijnt bijna in zijn geheel achter een lastige Spoordonk-verdediger. Roel van Deventer is aanwezig ter assistentie.

Periodetitel SBC

In Son stelde SBC de eerste periodetitel veilig door concurrent PSV/av in een rechtstreeks duel met 2-0 van zich af te schudden. SBC morste in de eerste zeven wedstrijden nog geen enkel punt en gaat met 21 uit 7 vorstelijk aan de leiding.
Dommelen verraste door in eigen huis met 2-1 te winnen van Wilhelmina Boys. Door die zege blijf Dommelen ons eerste elftal op de ranglijst nog net voor. Het verschil bedraagt 2 punten.
Komende zondag komt WODAN 1 niet in actie omdat een inhaalweekend staat ingeroosterd. De eerstvolgende wedstrijd is op zondag 18 november. Dan is runnerup SV Valkenswaard te gast op ons sportpark aan de Atletieklaan.