Het weekend van 10 en 11 maart was zoals vrijwel alle andere weekenden: hoge pieken, diepe dalen en alles daar tussenin.

Giel Hellegers was met twee doelpunten de belangrijkste man bij de 4-1 zege van WODAN 1 bij Essche Boys.

Het hoogtepunt verzorgde WODAN 1. De eigen 1-4 winst op bezoek bij Essche Boys was niet zozeer een hoogtepunt – die was ingecalculeerd – andere resultaten in 4G maakten de zeventiende speelronde wel tot een bijzondere. Meer erover in het aparte verslag over WODAN 1 op deze site.
De reserves bewezen zichzelf een slechte dienst door op bezoek bij RKDVC 3 in Drunen een 2-0 nederlaag te lijden. WODAN 2 is nu nog slechts één puntje verwijderd van de plek die nacompetitie voor klassenbehoud oplevert.

Een geïrriteerd VR1 mopperde zich naar een 6-0 nederlaag bij Nieuw Woensel, al kon een enkeling er ook wel om lachen.

Irritaties en mopperen

Het dieptepunt van zondag 11 maart werd opgetekend bij onze VR1. Dat mopperde en irriteerde zich zo vaak en zo heftig, dat het zijn bezoek aan Nieuw Woensel met 10 man beëindigde en met een 6-0 nederlaag naar huis werd gestuurd.
De blamage kostte het team van trainer Ad Vermeulen nog net niet de koppositie van de vijfde klasse, maar het team weet na zondag wel dat het véél beter zal moeten als het aan het eind van de rit nog op kop wil staan. “Het leek helemaal nergens op”, was een van de speelsters na afloop glashelder.

Een kopduel tijdens het treffen tussen ons VR1 en Nieuw Woensel.

De jongste jeugd is er altijd wel vroeg bij, maar op 10 maart was het door wat relatief ‘verre’ uitwedstrijden voor enkele teams nog extra tijdig uit de veren. De trainers vonden dat ‘lekker’, zo vroeg aan de aftrap, en bovendien bleek de ochtendstond in veel gevallen goud in de mond te hebben.

Meteen de zwaarste

Dat gold niet voor onze JO9-1. In de fonkelnieuwe competitie van Hoofdklasse 6 ging onze halve finalist van het Zwaluwen-bekertoernooi met 0-3 onderuit bij rivaal Unitas’59. Op ’t Bokt had ons JO9-1 waarschijnlijk meteen zijn zwaarste opponent getroffen en daarom wilde trainer Maurice Smits niet bij de pakken neerzitten. “Helaas verloren, maar sportieve wedstrijd en veel inzet”, legde hij de accenten op de positieve zaken.
JO9-4 had het voordeel van een thuiswedstrijd, op het best aanvaardbare tijdstip van 9.00 uur. Het team van Aysegül ging tegen Best Vooruit met 1-1 rusten, maakte toen een teamplan en liet zijn tegenstander daarna zijn hielen zien: 5-1.

JO9-4 smeedt een teamplan dat van 1-1 bij rust zal leiden tot een 5-1 overwinning op Best Vooruit.

Het JO10-1 van Hugo Mulders trapte ‘lekker vroeg’ af tegen BLC in Den Bosch, waar het om 8.30 uur begon te bouwen aan een 7-1 overwinning. JO11-2 had een kwartiertje extra en 8.45 uur vond Mark Gilsing ook wel ‘lekker vroeg’ om vervolgens bij Reeshof in Tilburg met 6-3 winst van het veld te stappen.

Historisch

Als het een beetje meezit met je sportloopbaan, dan heeft je allereerste competitieduel iets van historische waarde. Misschien noem je die dag nog eens, als je ‘groot’ bent.  Jammer was, dat het allereerste competitie-optreden in het bestaan van onze kakelverse JO8-4 verloren ging. Voor het archief: het historische duel van het team van Navreen Jagroep was zaterdag 10 maart, dat begon  om 9.00 uur en het leverde UNA JO8-3 als winnaar op; 3-5.
JO8-2 schoot uit de startblokken met 14-1 winst op Oirschot Vooruit, JO9-3 had geen kind aan RKDSV JO9-1 (7-1), JO9-7 rolde DBS met 13-2 op en bij JO8-3 werd nóg meer gescoord. Bij Best Vooruit won het team van trainster Karin Merks met 6-10.

Perspectief

JO11 begon zijn voorjaarscompetitie in Hoofdklasse 4 met pieken en dalen, maar de 5-2 zege op RKVVO was er voor trainer Gregor Buenen uiteindelijk eentje ‘met perspectief’. Bram Bloks scoorde drie keer, Ibrahim Nassoh nam de andere twee goals voor zijn rekening.
Voor alle andere eerste (jeugd)selectieteams bleek zaterdag niet veel te halen. Ze kwamen ook geen van alle tot scoren.  JO13-1 bleef bij de hervatting van de competitie in de eerste klasse op 0 staan en doordat EFC het doel wel drie keer vond, was dat teleurstellend voor het team van Richard Heijdenrijk, dat de juiste weg net weer leek te hebben gevonden.
Omdat JO15-1 meewerkte aan een verzoek om verplaatsing van de wedstrijd door tegenstander GSBW, kwam het zaterdag nog niet binnen de lijnen. Dat deed JO17-1 wel, maar net als JO13-1 kwam het niet tot scoren. Bij Best Vooruit werd met 2-0 verloren en omdat de roodzwarten  vooraf met een gelijk aantal punten al ’n plaats hoger stonden, sloegen ze nu een gaatje van 3 punten met onze B1.

Vanaf de stip weet A1-aanvoerder Samir Rhiyat de doelman van Mierlo Hout vlak voor rust niet te passeren.

Zure dag voor JO19-1

Als het voor één elftal een zure competitiedag was, dan was dat wel voor onze JO19-1. De return tegen Mierlo Hout ging met 0-1 verloren, terwijl op slag van rust een penalty werd gemist. Er werd wel heel veel beter gevoetbald en weerstand geboden dan vier maanden eerder. Toen ging onze A1 in Mierlo Hout nog met 10-0 voor schut. Doordat twee belangrijke concurrenten in de strijd tegen degradatie tot winst kwamen, zakte onze A1 naar de laatste plaats op de ranglijst van de vierde divisie.

Rechtsback Bas Driessen van onze JO19-1 wint een duel aan de zijlijn met een tegenstander van Mierlo Hout die op handen en voeten verzet.