WODAN 1 is de Beste van 4G en heeft zijn eerste kampioenschap in de geschiedenis van de club in the pocket. Door een overwinning in en op Mariahout (1-4) mocht de champagne bruisen, werden bloemen overhandigd, de medailles omgehangen en de kampioensschaal uitgereikt.

Spelers en staf werden na afloop uitgebreid gefêteerd door supporters en bestuur. Zo lagen in Mariahout  kampioensshirts (‘Wij zijn WODAN, wij zijn de beste’) klaar voor de kampioenen, knalden de kurken van de flessen ‘champagne’ en kleurde sportpark De Heibunders langzaam zwart en blauw van vuurwerk.

Spandoek etc

Bij terugkeer op het eigen sportpark van WODAN werd een groot spandoek onthuld, voorzitter Harrie van de Ven sprak spelers en staf toe, penningmeester Stef Buenen hing bij iedereen de kampioensmedaille om en hij was gul met ‘muntjes’ voor wat welverdiende kampioensdrankjes. Ook was er een EXTRA van clubblad Uit en Thuis met daarin de hele weg naar het kampioenschap in woord en beeld.

Voor WODAN-begrippen was de aanleiding dan ook niet gering. Een jaar na de degradatie in seizoen 2016-2017 heeft WODAN zijn eerste elftal weer in de derde klasse, het niveau waarop de club denkt minimaal thuis te horen. En dat met een selectie waarvan geen hoogstandjes werden verwacht en die heel lang als ‘we hebben nu niet beter’ werd afgedaan.
Trainer Abdul Nassoh en zijn technische staf wisten het niveau echter op te krikken, conditie- en hersteltrainer René van Deventer prepareerde de ploeg voor het inmiddels beroemde en beruchte ‘laatste WODAN-kwartiertje’ en de juiste teamspirit deed de rest. En in de ogen van velen was vooral ‘de rest’ bepalend voor het uiteindelijke stapje hogerop.

‘Wereldprestatie’

“Dit is echt iets speciaals”, juichte een licht emotionele routinier Mark Coolen kort na de eerste uitspattingen van euforie. “Elk kampioenschap is bijzonder en voor mij is deze natuurlijk net wat meer beladen omdat ik aan mijn laatste wedstrijden bezig ben. Maar er is hoe dan ook een wereldprestatie geleverd met dit team.”

Op de schouders van een aantal teamgenoten heft Mark Coolen de kampioensschaal na de 1-4 zege op Mariahout.

‘Dit team’ moest na de degradatie van vorig seizoen nagenoeg vanaf de grond opnieuw worden opgebouwd. Dat kostte assistent-trainer Merijn Terlunen en huidig elftalleider Roald Harks bijna hun volledige zomerperiode, maar met veel gepraat, overredingskracht en soms ook smeekbedes kregen ze een selectie bij elkaar. Veel werd er echter niet van verwacht.
‘We moeten het hiermee doen. We hebben op dit moment niet beter bij WODAN’, verzuchtte de nieuwe, uit de eigen jeugd overgestapte hoofdtrainer Abdul Nassoh meermaals. Een plek bij de beste zes werd daardoor als doel gesteld.

Dertien keer ongeslagen

Maar zie Moederdag 2018, zondag 13 mei. Na veel en lang twijfelen en met wat hulp van concurrenten die hun titelkansen tegen de ‘kleintjes’ in 4G vergooiden, mocht WODAN 1 de kampioensschaal omhoog houden. Spelers die speelden omdat ‘we niet beter hebben’ pakten de titel en promoveerden naar de derde klasse. WODAN was kampioen, WODAN was de Beste.
Na Boskant uit op 28 januari werd niet meer verloren en na die eerste en enige nederlaag van 2018 zette WODAN een ongeslagen reeks met 12 overwinningen en één gelijkspel neer. De winst zondag bij Mariahout was de twaalfde. Twee goals van zowel Arjan Antonis als Ngozi Okunde beslisten de kampioensrace. ‘We hebben niet beter’ had het niet veel beter kunnen doen.

Trots

“Wat ben ik trots op deze groep en wat ben ik er ook trots op en blij om dat ik deze jongens hierbij nog een beetje heb kunnen sturen”, uitte  afscheid nemend aanvoerder Mark Coolen zijn blijdschap. “Het is natuurlijk een cadeautje als je je loopbaan in het amateurvoetbal na al die jaren met een kampioenschap kunt afsluiten.”
‘Coolen Goalen’ genoot er zo van, dat hij zijn werkgever niet één, maar meteen twee vrije dagen liet afstrepen.

Jongensboek

Niet alleen Mark Coolen zet na dit seizoen een punt achter ‘selectie spelen’. Ook de gisteren ontbrekende back Rick van Dongen gaf aan een stapje terug te zetten. En ook doelman Dave Voogt zet er een punt achter.  “Bij elkaar vijftien jaar WVVZ/WODAN, vier kampioenschappen en het dan zó mogen afsluiten; het voelt als een jongensboek.”

Onder anderen Dave Voogt (rechts) en Mark Coolen werden na terugkeer bij WODAN in de bloemetjes gezet.