Behalve wat opstekers bij onze jeugd (met winst van JO8-1, JO9-1, JO10-1, JO13-1, JO15-1 én JO17-1, plus een aantal dikke uitslagen in de lagere regionen) had WODAN het afgelopen weekend niet overal te juichen. Want juist de vier teams (WODAN 1, 2, VR1 en JO19-1) waarbij de meeste skills te verwachten zijn, slikten allemaal een teleurstelling.
WODAN 1 liet bij Spoordonkse Boys na (ondermeer door een gemiste penalty) om uit de donkerste spelonken van de derde klasse D te klauteren (0-0). Meer daarover elders op de webste).

Danny Renders maakte na een lange schorsing zijn eerste competitiewedstrijd van het seizoen in WODAN 1 vol.

De reserves gingen bij Beerse Boys met 6-1 onderuit en zien zich nu ook terug in de kelder van hun klasse. VR(ouwen)1 kreeg geen greep op de spits van koploper Maarheeze die er 6 inlegde (7-5).  JO19-1 deed zich zaterdag tekort door in de laatste minuut met 2-3 te verliezen en in Hoofdklasse H óók al in het duister terecht te komen.

Bedroevend vergelijk

Van alle jeugdwedstrijden die op zaterdag 3 november werden gespeeld, werd van slechts 16 de uitslag officieel gemeld. Resultaten bij JO8 t/m JO10 worden niet genoemd omdat het bij de allerjongsten om spelplezier dient te gaan en een uitslag er nauwelijks toe doet.

Twee goals van Roy Visser (rechts) waren zaterdag niet genoeg om JO19-1 ook maar één puntje te bezorgen tegen Oirschot Vooruit, de nieuwe koploper van Hoofdklasse H.

Van de 16 genoemde uitslagen kwamen de WODAN-teams tot een bedroevend vergelijk: 13 keer verlies, één gelijkspel, drie overwinningen. Van de 13 nederlagen deed die van JO19-1 tegen Oirschot Vooruit misschien wel het meest pijn.
De ploeg van trainer Kadir Kalender speelde een uitstekende eerste helft die dankzij goals van Roy Visser een 2-0 voorsprong opleverde. Om onverklaarbare redenen was van het goede spel na rust weinig meer terug te zien. Na de aansluitingstreffer leverde een prutsmoment de gelijkmaker op en in de 90ste minuut betekende een ‘domme’ penalty dat A1 wéér onnodig met lege handen stond. De 2-3 leverde Oirschot Vooruit de koppositie op. Voor onze A1 betekende de vierde nederlaag dat het nu gedeeld hekkensluiter van Hoofdklasse H is.

Melvin Pluym denkt de derde goal en de gelijkmaker van Roy Visser te kunnen vieren, maar de treffer wordt afgekeurd wegens buitenspel.

JO17-1 heeft de smaak te pakken. Op bezoek bij SHH in het ‘verre’ Limburgse Herten boekte de formatie van Roald Harks en Levent Daldal zijn tweede zege op rij. Bij B1 stond JO17-2-doelman Michel van Doveren ‘op doel’ in plaats van de geschorste Furkan. Pino tekende voor 0-1 en 1-2, Umut bepaalde de eindstand op 1-3.

Pino scoorde twee keer voor JO17-1 tegen SHH.

Na vier wedstrijden zonder overwinning mocht JO15-1 weer eens drie punten bijschrijven. Op bezoek bij RPC in Eindhoven-zuid zorgden goals van Alex (achternaam onbekend) en Arda Yildirim voor opluchting bij de 1-2 zege. C1 sprong er in één klap mee van de gedeelde voorlaatste plek naar de top van de middenmoot.
Een paar weken op rij had JO13-1 voetbal laten zien waar de trainers Younes Aouaj en Gregor Buenen best over te spreken waren. Zaterdag in eigen huis tegen Unitas O13-2 was het echter ‘niet om aan te zien’, maar omdat de 2-0 zege wel gewoon drie punten opleverde en D1 er als nummer 3 door bleef meedoen in de top van het klassement, werden er verder geen woorden aan vuilgemaakt. Genaro Kaba en Serhan  Senyurek maakten de doelpunten.
De vooral positieve reeks verrichtingen van de eerste selectieteams werd doorbroken door JO11-1. Dat ging op bezoek bij ’t Zand in Tilburg met 8-3 onderuit. Assistent-trainer Mustafa Arslan had er wel een verklaring voor: “Individueel zijn de jongens goed, maar dat betekent nog niet dat de wedstrijd al gewonnen is. In JO11-1 zijn het meer pingelaars dan teamspelers. Qua samenspel is er nog veel te leren.” Waarvan acte.

Mustafa Arslan.

JO11-3 bleef ook aan de verkeerde kant van de score, maar teams en scheidsrechter werden het niet eens over de juiste uitslag. Was het nou 1-3 of 1-4, zoals de ref het wegschreef?
Voor JO10-1 was het een uitstekende dag. Op een ijsveld droogde het FC Eindhoven niet alleen met 2-15 af, hoewel de uitslag er in deze leeftijdscategorie niet bijzonder toe doet, is het wel leuk te melden dat de talentjes van Maurice Smits en Ahmed Kotati er koppositie in Hoofdklasse 4 mee op de kop tikten en er UNA van verdreven.
De grootste overwinning werd op de eerste zaterdag in november genoteerd door onze JO10-2. Informant Pim de Haas meldde de cijfers 23-1 in het treffen met DBS JO13-3.
Behalve JO10-2 kwamen ook de twee jongste categorieën veelal handen en vingers tekort om de grote hoeveelheid doelpunten te tellen. JO9-1 hield het nog bescheiden in de topper tegen directe concurrent DBS door die op 1-1 af te sluiten, maar met de remise bleef het wel ongeslagen op kop. Na een schot van Zafer Bagceli benutte Keigou Yamamoto de rebound. Keeper Milan werd echter aangewezen aan de Man van de Dag.

Keeper Milan was de Man van de Dag bij JO9-1.

JO9-4, met vorige week in zijn midden nog Younes, de maker van die ‘historische’ WODAN-treffer na 5 seconden, blies ook deze keer in de bus. UNA moest er met 18-1 aan geloven.
JO8-1 gaf DBS geen schijn van kans (12-1) en JO8-2 maakte er tegen De Valk ook al een overwinning in dubbele cijfers van: 10-6.
Het zijn cijfers die er in deze categorieën niet toe doen, maar het is wel lekker om ze in je voordeel te kunnen benoemen.