De nasleep van seizoen 2017-2018, met in eigen huis halve finales nacompetitie van zowel onze JO19-1 als WODAN 2, bracht zaterdag en zondag twee slopende wedstrijden met een totaal verschillende afloop.

Onze JO19-1 sloot een in veel opzichten naar en moeizaam seizoen in stijl af door zijn halve finale tegen stadsgenoot Unitas ’59 via een penaltyreeks te verliezen (1-4) en daardoor te degraderen naar de Hoofdklasse.
Onze reserves bewandelden onder dezelfde tropische weersomstandigheden dezelfde zware route, maar het team van trainer Merijn Terlunen sloot de penaltyreeks wel winnend af; 4-2.

Dramatisch

Voor onze A1 was de afloop extra dramatisch doordat het team van Kadir Kalender een 1-0 voorsprong snel uit handen gaf en in de laatste minuut van de reguliere wedstrijd een penalty miste.

Mustafa Arslan kan wel door de grond zakken als hij in de laatste minuut een penalty voor JO19-1 heeft gemist.

In de verlenging (1-1) werd niet meer gescoord. De eerste twee penalty’s in de reeks van 5 werden jammerlijk gemist en doordat Unitas vanaf de stip geen fout maakte, was de vierde strafschop van Unitas de nekslag voor onze JO19-1.
(Meer over A1 elders op deze site)

Gevierde held

Een dag later liet ook WODAN 2 het aankomen op een beslissende strafschoppenserie. Nadat de reguliere wedstrijd in 1-1 was geëindigd en de slopende verlenging geen doelpunten meer opleverde, groeide doelman Robert Bisschops uit tot de gevierde held.

Robert Bisschops kiest de goede hoek bij de tweede penalty van Den Dungen 2. Danny Renders (4) en aanvoerder Roel van Deventer (11) kijken toe.

De kleine goalie, onder de lat omdat Alex Meulenbroeks niet helemaal fit was teruggekeerd van een motorrit van 1500 kilometer door de Dolomieten,  keerde de tweede penalty van Den Dungen 2 (foto) en ‘keek’ de derde naast.
Daardoor was de vierde ‘pingel’ van Danny Renders beslissend en plaatste WODAN 2 zich voor de finale van de nacompetitie.

Onfortuinlijk

Bepaald onfortuinlijk was Younes Aouaj. De spits was nog maar net ingevallen en had nog geen bal aangeraakt toen hij bij een actie ongelukkig ten val kwam en zijn schouder uit de kom raakte. Dat was al de derde keer dat hem dat overkwam. Olivier Mushimiyimana verving hem voor de rest van de wedstrijd.

Fysiotherapeut Bart Schols (gehurkt) bekommert zich over de onfortuinlijke Younes Aouaj, die kort na zijn invallen al het veld af moet met een schouder uit de kom. Rick van Dongen, assistent-trainer Niek Looijmans en Edwin Sanders zijn belangstellend.

Tegen Rood Wit V

Komende zondag, 17 juni, staat tegen Rood Wit V(eldhoven) het behoud van de reserve eerste klasse op het spel. Die wedstrijd wordt op neutraal terrein gespeeld.  De plaats van handeling is nog niet bekend.