Onze JO19-1 moet het in seizoen 2018-2019 op een niveautje lager zien te rooien. In een slopende en dramatische halve finale van de nacompetitie moest A1 in extremis buigen voor Unitas A1.
Dat nam na 1-1 in de reguliere wedstrijd en na verlenging de strafschoppenserie beter, maar de roodwitten hadden vooral de grote mazzel dat onze A1 in de slotseconden van de reguliere wedstrijd een penalty miste.
‘We verliezen het door eigen fouten en dat is dit hele seizoen al het verhaal”, jammerde trainer Kaka na de degradatie van zijn ploeg.
Onze JO19-1 zei met opgeheven hoofd ‘doei’ tegen de landelijke vierde divisie, maar wel op een manier die nauwelijks dramatischer kan. In de slotseconde een penalty en de kans op 2-1 laten liggen… ‘Mustafa zal de komende uren wel helemaal van de kaart zijn’, had men na afloop in het secretariaat serieus te doen met de onfortuinlijke centrale verdediger die met het missen van de pingel onbedoeld de meest besproken man van de burenruzie werd.
Maar niemand die er de bikkel op aankeek. Hij was immers de enige die zijn vinger opstak en naar voren stapte toen het varkentje vanaf 11 meter moest worden gewassen.
Dat Onze JO19-1 de wedstrijd al zo hard maakte, volledig in evenwicht was met het toch wat volwassener ingeschatte Unitas’59 en zelfs op de rand stond van de finale, was al een compliment waard. Onze A1 die zaterdag het veld betrad was immers opnieuw niet veel anders dan een in details veredeld B1 en als dat dan tegen een volgroeid Unitas A1 zo dichtbij is, hoeft het zich nergens voor te schamen.
Integendeel, mits zich richting volgend seizoen geen rare ontwikkelingen voordoen, kan de opvolgende A1 zich geen ander doel stellen dan meedoen om het kampioenschap en een snelle terugkeer naar de vierde divisie.

Vooralsnog moet de nieuwe A1 het komend seizoen echter proberen waar te maken in de Hoofdklasse en misschien dat het dan de kans krijgt op een revanche tegen Unitas. Dat is immers nog niet zeker van een stapje omhoog.
Zaterdag wacht onze roodwitte buurman de finale van de nacompetitie en daarin is het Limburgse Wittenhorst op neutraal terrein de tegenstander. De nummer 2 van Hoofdklasse J klopte onze plaaggeest Susteren zaterdag met 0-2 zodat in ieder geval een periodekampioen van de Hoofdklasse de plek van Susteren en onze A1 gaat innemen.