De bijna volledige inhaalronde van de competitie in de vierde klasse G leverde donderdag geen verrassingen op. Wel herstelde EMK zich van de gevoelige 7-2 nederlaag die het zondagmiddag leed tegen SBC.
De voormalige koploper van de klasse waarin ons eerste elftal nu aan de leiding gaat, won op eigen veld met 3-1 van Stiphout Vooruit. Door de overwinning kwamen de Nuenenaren steviger op de derde plaats en sloten ze weer aan bij nummer twee SBC. De formatie uit Son en Breugel hoefde donderdag niet in actie te komen.
WODAN 1, dat ook niet hoefde in te halen, gaat in 4G aan de leiding met 43 punten uit 18 wedstrijden. SBC volgt met drie punten achterstand, EMK staat met 38 punten op de derde plaats.
Ook Boskant en Acht kwamen donderdagavond tot winst. Boskant, zondagmiddag om 13.30 uur tegenstander van WODAN 1 op ons kunstgras, klopte Boxtel met 2-0. Acht bleef met 1-0 moeizaam de baas over ASV’33.
De zege van Boskant maakt vooral de strijd om de derde periodetitel spannender. In die derde, tevens laatste periode, gaat ons eerste elftal ongeslagen op kop met 12 punten uit 4 wedstrijden, Boskant heeft 10 uit 4.
Het onderlinge duel van zondag is daardoor bepalend voor de koppositie. Acht zit met 9 punten uit 4 wedstrijden op het vinkentouw.