Van alle WODAN-teams die dit seizoen aan het KNVB-bekertoernooi begonnen, is er nog maar één in de race: JO9-1.
Dat wordt woensdagavond om 18.30 uur aan de aftrap verwacht bij v.v. Zigo in Tilburg en daar hervat het team van Maurice Smits en Ahmed Kotati een bekertraject dat toch net wat minder ver gevorderd is dan eerder werd verondersteld.
Het treffen met Zigo is een wedstrijd uit de vijfde ronde van het toernooi om de Zwaluwenbeker, en anders dan wat JO9-1 vermoedde is dat niet een halve finale. Op het spel in Tilburg staat een plaats in de kwartfinale. Niet meer, niet minder.
Het traject dat onze JO9-1 dient af te leggen is wat langer dan verondersteld doordat het team enkele tussenrondes moest spelen, terwijl een aantal andere ploegen voor de tussenrondes was vrijgeloot.
“Teleurstellend nieuws voor ons”, zei trainer Maurice over die plotse bevindingen. “Er is nauwelijks info over de beker te vinden. We kwamen er pas achter bij navraag bij de KNVB en we gaan er gewoon voor in Tilburg.”
In Zigo krijgt onze JO9-1 te maken met een team dat al behoorlijk wat slachtoffers van naam heeft gemaakt. Op weg naar deze vijfde ronde was het al te sterk voor de JO9-1 van Sarto, FC Tilburg, SC ’t Zand en Dongen. Ook VOAB JO9-2 moest eraan geloven.