Na eerst de doelpoging van Arjan Antonis onschadelijk te hebben gemaakt, zal ook Roel van Deventer (niet zichtbaar) de Sonse keeper op zijn weg vinden.

Ons eerste elftal is geen koploper meer in de vierde klasse G. Maar ongeslagen is het nog wel. De mannen van hoofdtrainer Abdul Nassoh hadden in Son en Breugel mogelijkheden genoeg om met SBC af te rekenen, maar ze bleven steken op 0-0.
Voor rust was Oussama Aith Lahcen enkele keren dicht bij een doelpunt, na rust liet Arjan Antonis na de grootste kans van de wedstrijd te benutten en stuitte Roel van Deventer in de rebound ook op de Sonse keeper.

Gedeeld derde

WODAN 1 neemt nu een in punten gedeelde derde plek in. Stiphout Vooruit, over twee weken de tegenstander, en Mariahout delen de koppositie met de volle buit (9 punten) uit 3 ontmoetingen.
De WODAN-reserves behielden de aansluiting met de kopgroep door hekkensluiter Valkenswaard 2 op eigen veld met 1-2 de baas te blijven. Giel Hellegers was de grote man met twee goals, waarvan de laatste uit een penalty. Met twee overwinningen en één nederlaag neemt WODAN 2 de vijfde plek in.

Bottom-up: de jeugd

De vrije zaterdag waarvan JO19-1 en JO17-1 genoten, biedt een mooie gelegenheid om de jongere categorieën eens voor het voetlicht te halen. En die beleefden – één team uitgezonderd – weer een prima sportief weekend. In plaats van ‘top-down’, deze keer het Weekeind In een Notendop (WIN)  bottom-up,  van laag naar hoog, van jong naar oud(er).

De twee jongste selectieteams (JO8-1 en 2, voorheen mini’s) beleefden wat je kunt omschrijven als een telraamzaterdag. Er werd zo vreselijk veel gescoord, dat je er een telraam bij kon gebruiken. JO8-1 kreeg bij DBS 10 goals te verwerken, maar scoorde zelf één keer meer: 11. De vracht aan tegengoals werd toegeschreven aan het ontbreken van twee rasverdedigers: Dante en Sami. Bij JO9-2 deed het telraam 19 keer dienst. In en van Budel werd met 5-14 gewonnen.

Teamprestatie

JO9-1 behield zijn gedeelde koppositie door het hoog aangeslagen UNA met 9-5 op te rollen. “Een echte teamprestatie”, loofde trainer Maurice Smits zijn mannekes. “Na rust lieten keeper Robbe en ‘muur’ Zakaria Kotati achterin niks meer door, Ilyas, Walid, Tibet en Ilyasse waren heer en meester op het middenveld en in de aanval zorgden Bjordi en Luuk voor constante dreiging.”
Het team stelde Luuk in staat nog eens 6 goals aan zijn totaal toe te voegen. Daardoor staat de teller bij hem dit seizoen inmiddels op 25. De Luuk van PSV kan daar een puntje aan zuigen!
JO9-2 won met 2-1 van Woenselse Boys JO9-1 en dat maakte JO8-/JO9-coördinator Habil Oztürk tot een contente mens. “Dit toont aan dat onze jeugdopleiding wel deugt”, concludeerde hij. “Zonder oneerbiedig te doen naar onze oudere jeugd, maar met de lichtingen 2008 tot en met 2011 komen er sterke teams met goede jeugd aan.”

Alleskunner Mamoudou

De mini’s en JO9-selecties staan daarin echter niet alleen. JO11-1 bijvoorbeeld liet andermaal zijn kwaliteiten zien door RKVVO in een degelijke wedstrijd met 5-2 de baas te blijven en ongeslagen op kop te blijven in  Hoofdklasse 5. Uitblinkers waren er niet volgens trainer Gregor Buenen, maar een compliment gaf hij wel aan Mamoudou Abdourahmane. “Een ‘alleskunner’ die deze keer centraal in de verdediging speelde.”
De uitzondering op de prima jeugdresultaten vormde JO13-1. Het team kon geen greep krijgen op het fysiek sterkere RPC (1-3) en slaagde er niet in trainer Richard Heijdenrijk een vervroegd verjaardagscadeau (vandaag, gefeliciteerd trainer!) te bezorgen. “De tegendoelpunten waren helaas behoorlijke fouten, maar daar kunnen we alleen van leren. En er is keihard gewerkt, met een doelpunt als beloning.”

JO13-1 wist zijn vandaag jarige trainer Richard Heijdenrijk geen vervroegd verjaardagscadeautje te bezorgen. Het verloor met 1-3 van een fysiek sterker RPC.

Penaltykiller Michel

Op bezoek bij Hilvaria in Hilvarenbeek was JO15-1 ´n klasse beter, maar doordat de afronding te wensen overliet, kwam het team van trainer Sam Zoetmulder niet verder dan een 0-2 zege. C2-leenman Athman had een goede invalbeurt, keeper Michel van Doveren onderscheidde zich met het stoppen van een penalty.
Trainer Roald Harks van JO17-2 was kort maar krachtig over het duel met koploper OJC Rosmalen JO17-3 dat in 3-3 eindigde. “Slechte wedstrijd maar toch een punt tegen de koploper”, vatte hij de wedstrijd samen.