Het laatste weekend vóór het zuidelijke deel van de natie zich weer massaal stort op zoiets als Carnaval, pakte voor WODAN uit met een bescheiden plusje als overall uitslag.
Vooral de zondag der senioren leverde succes op. WODAN 1 nam met een 5-0 zege op ELI revanche voor de uitglijder een week eerder tegen Boskant (zie apart verslag op deze site), onze reserves bleven de baas over de reserves van Gestel (4-2).
Bij die ploeg staat ‘broertje’ Deniz van onze A1-trainer Kadir Kalender onder de lat en hoewel dat gegeven niet ter zake doet, levert het wel een leuk plaatje op.

Deniz (links) en Kadir Kalender.

Via de formule W – V = O + V = V sloeg de balans op de jeugdzaterdag  door naar de negatieve kant. En dik ook, want de 0-5 oefennederlaag van onze A1 klonk als een alarmsignaal.
CompetitieW(inst) van B1 op Wittenhorst (4-3) werd tenietgedaan door V(erlies) van C1 tegen VOAB (1-3). Dat levert 0 als tussenscore op. OefenV(erlies) van A1 tegen Sarto (0-5) gaf een tussenscore in mineur, maar doordat de jongste jeugdcategorieën veelal aan de goede kant van de score bleven, hield de jeugd het dit weekend op een onbeslist (O).

Slechts twee competitiewedstrijden bij de jeugd zaterdag. Voor onze C1 was het een echte ‘matchday’ omdat alleen een overwinning op koploper VOAB nog iets van een kampioenskansje zou opleveren. Dat lukte niet. Net als in de heenwedstrijd ging JO15-1 onderuit, deze keer zelfs nog net iets duidelijker; 1-4.

Het was matchday voor onze C1, zaterdag tegen koploper VOAB.

Na een tamelijk kansloze 0-3 bij rust, zorgde de aansluitingstreffer van Kevin de Kruif  voor een opleving.  Maar de nog ongeslagen Tilburgse koploper van Hoofdklasse H liet onze C1 niet aan een stunt ruiken. VOAB koestert nu 8 punten voorsprong, nummer 2  Budel maakte ook geen fout en heeft 5 punten meer en loopt net als VOAB nog ’n wedstrijd achter.

Kevin de Kruif (met bal) heeft JO15-1 wat hoop gegeven als hij tegen VOAB de 3-1 heeft gemaakt.

Wittenhorst viert de 2-2 tegen onze B1.

Timo Verhagen heeft met het hoofd voor 2-1 gezorgd en is met de bal op weg naar de middenstip.

JO17-1 had het verrassend lang en stevig aan de stok met Wittenhorst, dat zich pas laat gewonnen gaf. Onze B1 droeg andermaal het gezicht van een ‘half A1‘, maar het moest de Limburgse gasten verrassend snel een 0-1 voorsprong toestaan. Die was bij rust met hard werken en goed voetbal omgebogen in 2-1 door goals van Furkan Nas en een kopgoal van Timo Verhagen. Na de hervatting kwam Wittenhorst langszij, waarna de 3-2 van weer Nas en de 4-2 van Mo Bounaj de genadeklap betekenden voor het Limburgse verzet.

Met deze uithaal beslist Mo Bounaj de wedstrijd van JO17-1 tegen Wittenhorst. De trap van onze middenvelder gaat de 4-2 opleveren.

Met de drie punten vijzelde B1 alleen zijn zelfvertrouwen wat op. Voor een kampioensrace is de achterstand van 15 punten op koploper Blauw Geel Veghel te groot, met 12 punten voorsprong op HVCH  is degradatiegevaar met nog een halve competitie te spelen ver verwijderd.

Juist omdat er voor JO17-1 nog bitter weinig op het spel staat, frustreerde het onze A1 dat het in zijn eerste wedstrijd sinds twee maanden een half elftal aan B1 moest afstaan. Op weg naar de herstart van de competitie konden de 14 van trainer Kadir Kalender wel een goede oefenwedstrijd in de voorkeurssamenstelling gebruiken, temeer omdat vorige week al een oefenwedstrijd moest worden geschrapt omdat B1 op volle sterkte moest worden gebracht.

In de oefenwedstrijd tegen Sarto kreeg JO19-1 wel wat scoringskansen, maar zelfs de mooiste werden niet afgewerkt.

Nu hing een gemankeerd en half uitgeblust A1 als los zand aan elkaar tegen een Sarto dat elk foutje genadeloos afstrafte. En foutjes werden er zoveel gemaakt, dat 0-5 nog een bescheiden uitslag was.
Bij onze JO19-1 kregen twee oud-clubgenoten die bij Unitas ’59 niet meer vinden waarnaar ze op zoek waren de kans om heen meerwaarde aan te tonen. Middenvelder Wesley van den Berg liet weinig twijfels bestaan, centrumspits Geoffrey Voll kreeg prachtige scoringskansen maar was ongelukkig in de afwerking.

Als hij zaterdag zou hebben gescoord, zou dat zijn verjaardag (zondag) extra kleur hebben gegeven. Dat was Geoffrey Voll bij zijn hernieuwde kennismaking met A1 niet gegeven.

De jongste jeugdcategorieën brachten de weekendbalans uiteindelijk in evenwicht door in oefenpotten veelal aan de goede kant van de score te blijven. JO9-1 won met 6-2 in Drunen, JO9-2 liet met 12-1 niks heel van Geldrop JO9-2,  JO9-5 legde Geldrop JO9-4 met 8-0 over de knie,  JO9-7 was een maatje te groot (en een tikkie te sterk/oud) voor  JO8-4 (14-4) en JO11-5 zette Acht JO11-3 met 3-1 opzij.

Win-Win bij JO11-Zwaluw/VFC. Een speler van de bezoekers verdedigt de kleuren van WODAN.

Een bijzondere ervaring deed onze JO11-2 op. Tegen de Vughtse eersteklasser Zwaluw/VFC werd ondanks goed spel met 6-3 verloren, maar opmerkelijker was dat het team van trainer Mark Gilsing de wedstrijd uitspeelde met een leenman van Zwaluw. Die verdedigde plots onze kleuren nadat Semih Arslan met een blessure was uitgevallen en JO11-2 in ondertal op het veld stond.
Met dat mooie gebaar eindigde de zaterdag eigenlijk in Win-Win en zo sluiten we het Weekend In een Notendop dan ook maar af.

Alaaf, tot over twee weken!