Onze JO17-1 heeft dinsdagavond de koppositie in de vierde divisie D heroverd door de inhaalwedstrijd tegen Topsport Amsterdam/CTO Eindhoven met de klinkende cijfers 8-0 te winnen.
Dankzij de overwinning streefde onze JO17-1 Blauw Geel op basis van een beter doelsaldo (+12 tegen +8) weer voorbij op de ranglijst. Blauw Geel had het damesteam van Amsterdam/Eindhoven eerder met 3-1 teruggewezen.

Fysiek oppermachtig

Onder behoorlijke publieke belangstelling kwamen de haantjes van trainer Habil Oztürk geen moment in gevaar tegen de dames van Topsport Amsterdam/CTO Eindhoven. Die deden in technisch opzicht weliswaar niet onder voor onze B1-selectie, maar fysiek en in snelheid kwamen ze wel duidelijk tekort.
Mogelijk dat het aanzienlijke verschil in fysiek en snelheid ook was toe te schrijven aan relatieve vermoeidheid bij een deel van de in oranje-shirt gestoken tegenstander. Zeven van hen keerden pas zondag terug van interlandverplichtingen met Oranje O17 in Estland.

Geslaagd experiment

Bij onze JO17-1 maakte Lucas Overdevest (foto) zijn opwachting als centrale verdediger naast aanvoerder Raju Nieuwlaat. Lucas werd op die positie geprobeerd als opvolger van de naar A1 doorgeschoven Arne Hoekstra. “Lucas is een technische, hardwerkende ‘centrale’ en opbouwend een goede partner van Raju. Ze vulden elkaar goed aan”, liet Habil merken dat het experiment wat hem betreft geslaagd mocht worden genoemd.
De doelpunten voor JO17-1 kwamen dinsdagavond van Mohamed, Israël (beiden 2x), Jens, Lemi, Safouane en Timo, die scoorde met een prachtige vrije trap. Zaterdag gaat de competitie voor JO17-1 verder met een thuiswedstrijd tegen Rood Wit’62.