Het was al een mooie zondag dankzij de winst van zowel het eerste als het tweede elftal (respectievelijk 5-0 op ELI en 4-2 op Tongelre 2) en het traditionele WODAN darttoernooi maakte van zondag 3 februari een nog meer uitgelezen TOPSdag.

Ruim vijftig man, 27 duo’s om precies te zijn, hadden zich voor het toernooi ingeschreven en die maakten er – toegejuicht en aangemoedigd door club- en familieleden – op de zes banen die onze activiteitencommissie in De Derde Helft had ingericht een gezellig, boeiend en soms ook frustrerende happening van.
De deelnemers begonnen ‘s-middags om 2 uur aan hun poulewedstrijden, rond half negen in de avond mochten Dennis (van Poppel) en Don zich als winnaar laten huldigen. In de finale bleven zij afgetekend met 2-0 baas over Dennis (Snel) en Sandra.

De winnaars, Don (links) en Dennis (van Poppel).

Droom verstoord

In de halve eindstrijd verstoorden de verliezend finalisten de droom van Iloy Hoovers, de grote roerganger achter het WODAN darttoernooi, en zijn partner Stefan Achten, aangemeld als ‘Pikkie’.

Dennis (Snel) en Sandra moesten het in de finale met 2-0 afleggen, maar een ronde eerder maakten ze wel een eind aan de droom van Iloy en Stefan.

En geloof het of niet, juist de uiteindelijke winnaar is als ‘contour’ te zien op de hoofdfoto boven dit item op de site. Hij werd vastgelegd toen hij zich met zijn partner op veld 2 aan het opwarmen was en toen al merkte de fotograaf op dat de klasse ervan af spatte. TOPS, die Dennis en Don.

Olympische gedachte

Er kon zoals altijd maar één duo het beste zijn en zo kon er ook maar één duo als laatste eindigen. Die twijfelachtige maar geenszins betreurde eer was voor het duo Stef&Hans. Zij schreven zich als eerste in, ze deden dat geheel overeenkomstig de olympische gedachte dat meedoen belangrijker is dan winnen en zijn stelden dan ook niemand teleur met hun laatste plek.
Sterker, nog vóór ze de bedoeling van het toernooi volgens het systeem ‘tactics’ onder de knie begonnen te krijgen en ze hun opponenten ook maar enigszins in het nauw wisten te brengen, was het als ‘Golden Oldies’ aangemelde tweetal al de grote verliezer van poule 1. Hun score was zo ondermaats, dat ze er onbedreigd met de poedelprijs vandoor gingen en hun deelname nog met spierpijn in hun ‘gooiarm’ moesten bekopen ook.